U verkoopt een woning. Wanneer is een elektrische keuring verplicht?

Terug naar de Q&A

Indien u een woning verkoopt waarvan de elektrische installatie in gebruik werd genomen voor 1981, moet de elektrische keuring plaatsvinden voor het ondertekenen van de notariële akte. Het keuringsverslag moet ook ten laatste op die dag aan de notaris worden overgemaakt. Bij het ontbreken van het document zal de verkoop worden opgeschort tot de keuring is uitgevoerd.

Ook woningen waarvan de elektrische installaties na 1981 in gebruik werden genomen, moeten gekeurd worden voor ze in gebruik worden gesteld volgens de AREI-normen. Daarna moet u om de veiligheid van de elektrische installaties te verhogen uw huishoudelijke elektrische installatie om de 25 jaar laten keuren.

 • U beschikt over een geldig keuringsverslag (gelijkvormigheidsverslag gebaseerd op het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties – AREI) en er hebben geen grote veranderingen plaatsgevonden? U kunt verkopen zonder nieuwe elektrische keuring.
 • U beschikt niet over een geldig keuringsverslag, de installatie is niet meer in orde of er hebben intussen grote veranderingen plaatsgevonden? Een nieuwe keuring dringt zich op. Het attest van de eerste keuring of herkeuring volstaat wel voor de verkoop van de woning.

Opgelet! Wanneer de installatie (die na 1981 in gebruik werd genomen) niet in orde is, moet deze binnen de 12 maanden in orde worden gebracht en herkeurd worden door hetzelfde keuringsorganisme.

 

Indien u meer informatie wenst over de erkende keuringsinstanties, of over gas- of elektriciteitskeuringen, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen via het gratis nummer 0800/82171 of via ons contactformulier.

Certinergie heeft al 10 jaar ervaring op het gebied van wettelijke controles: gascontroles en residentiële -niet residentiële elektrische keuringen in opdracht van particulieren, vastgoedmakelaars, notarissen en installateurs.

Onze troeven :

 • Ga naar
  1.

  Bestel online of via ons gratis nummer 0800/82171. Snel en efficiënt, wij plannen onmiddellijk een afspraak met u in.

 • Keuringen en advies
  2.

  Met een team van meer dan 100 medewerkers in uw buurt, zijn onze termijnen steeds zeer kort.

 • Aflevering van de verslagen/rapporten
  3.

  Na ons bezoek stellen wij u onze originele rapporten ter beschikking via e-mail en op uw klantenportaal.

 • Profiteer van onze voordelige gecombineerde aanbieding
  4.

  Ga je een pand verkopen? Profiteer van onze voordelige gecombineerde aanbieding: EPC + ELEK en profiteer van extra kortingen.

 • Erkende keuring organisme
  5.

  Alleen Certinergie erkend als erkend keuringsorganisme kan u de volledige gecombineerde keuring bieden van zowel EPC- certificaten EN elektrische keuringen.

Wenst u meer informatie ?

Heeft u vragen over de conformiteit inzake elektriciteit van uw gebouw of de elektrische installatie van uw huis? Heeft u een elektrische keuring of installatie goedkeuring nodig?

Vraag advies aan onze inspecteurs, steeds tot uw dienst, of bestel hier direct uw elektrische keuring.

Tot ziens, we zullen je dag goed maken met advies en goed nieuws.

Certinergie BVBA - VZW rue Haute Voie 5 4537 Verlaine / Louiselaan 367 1050 Bruxelles RPM ASBL 0536.501.654. RPM 0831.937.722. © 2022 Certinergie Luxembourg SARL