Hoe kies je de juiste ramen om de isolatie en dus de EPC-waarde te verbeteren?

Hoe kies je de juiste ramen om de isolatie en dus de EPC-waarde te verbeteren?

3 aandachtspunten wanneer u uw ramen vervangt.

1. Welke materialen te kiezen ?

De eerste vraag is de keuze van het materiaal van het kozijn. Hout, PVC of aluminium ramen? Uiteraard zal dit onder meer afhangen van het karakter dat u aan uw woning wilt geven; modern, landelijk, klassiek,... maar deze materialen zullen ook een invloed hebben op de EPC-waarde en dus op de energieprestatie. Zo krijgt een houten kozijn doorgaans een betere EPC-waarde dan een aluminium kozijn, wat te wijten is aan het verschil in warmtegeleidingsvermogen van de materialen.

Hoe kies je de juiste ramen om de isolatie en dus de EPC-waarde te verbeteren?

2. Kozijn met of zonder ventilatiesysteem ?

Dit is een criterium dat in aanmerking moet worden genomen. Vooral als uw huis of appartement goed geïsoleerd is. Uw huis uitrusten met een ventilatiesysteem is sinds 2006 een verplichting voor alle nieuwe gebouwen en woningen die grondig worden gerenoveerd (isolatie). Ventilatie is van essentieel belang om de lucht in het gebouw regelmatig te verzuiveren en voor een gezonde leefomgeving te zorgen. Vooral in de zogenaamde "vochtige" ruimtes (keuken, badkamer, toilet,...). De keuze moet goed overwogen zijn!

Hoe kies je de juiste ramen om de isolatie en dus de EPC-waarde te verbeteren?

3. Dubbele of driedubbele beglazing ?

Tenslotte moet u de beglazing kiezen. Het eerste verschil is de "Ug-waarde”. De Ug-waarde is de hoeveelheid warmte die een beglazing doorlaat. Het wordt gemeten in W/(m2K) met een minimumwaarde van 0,1 W/(m2K) en deze kan oplopen tot 6 W/(m2K) voor bijvoorbeeld enkel beglazing.

Hoe lager dus de Ug-waarde, hoe hoger het warmte-isolerend vermogen van uw beglazing en dus de impact op uw EPC-waarde. Let dus op deze waarde voordat u een aantal ramen kiest.

Het tweede verschil is de kostprijs. Driedubbele beglazing is over het algemeen veel duurder dan dubbele beglazing. Dit is een van de redenen waarom driedubbele beglazing nog niet zo gangbaar is.

Hoe kies je de juiste ramen om de isolatie en dus de EPC-waarde te verbeteren?

 

Indien u meer informatie wenst over de erkende keuringsinstanties, of over gas- of elektriciteitskeuringen, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen via het gratis nummer 0800/82171 of via ons contactformulier.

Certinergie heeft al 10 jaar ervaring op het gebied van wettelijke controles: gascontroles en residentiële -niet residentiële elektrische keuringen in opdracht van particulieren, vastgoedmakelaars, notarissen en installateurs.

Onze troeven :

 • Ga naar
  1.

  Bestel online of via ons gratis nummer 0800/82171. Snel en efficiënt, wij plannen onmiddellijk een afspraak met u in.

 • Keuringen en advies
  2.

  Met een team van meer dan 100 medewerkers in uw buurt, zijn onze termijnen steeds zeer kort.

 • Aflevering van de verslagen/rapporten
  3.

  Na ons bezoek stellen wij u onze originele rapporten ter beschikking via e-mail en op uw klantenportaal.

 • Profiteer van onze voordelige gecombineerde aanbieding
  4.

  Ga je een pand verkopen? Profiteer van onze voordelige gecombineerde aanbieding: EPC + ELEK en profiteer van extra kortingen.

 • Erkende keuring organisme
  5.

  Alleen Certinergie erkend als erkend keuringsorganisme kan u de volledige gecombineerde keuring bieden van zowel EPC- certificaten EN elektrische keuringen.

Wenst u meer informatie ?

Vragen over uw EPC -certificaat in Wallonië? Heeft u een EPC-certificaat nodig?

Vraag advies aan Certinergie, een door Leefmilieu Brussel erkende keuringsorganisme, die steeds ter uw beschikking staat, of bestel uw EPC-certificaat rechtstreeks in Wallonië.

Tot ziens, we zullen je dag goed maken met advies en goed nieuws.

Certinergie BVBA - VZW rue Haute Voie 5 4537 Verlaine / Louiselaan 367 1050 Bruxelles RPM ASBL 0536.501.654. RPM 0831.937.722. © 2022 Certinergie Luxembourg SARL