Isolatiepremies in Vlaanderen voor 2021: EPC-Certificaat : De EPC Premium-premie

Isolatiepremies in Vlaanderen voor 2021:  EPC-Certificaat :  De EPC Premium-premie

Heel wat isolatiepremies in Vlaanderen verdubbelen in 2021. Ook komt er een nieuwe premie omtrent het energielabel van de woning. Dak, muren, vloer, beglazing, …

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) introduceerde het label EPC Premium om de Vlaamse woningen energiezuiniger te maken. Om deze tendens te versnellen, wordt vanaf 1 januari 2021 een nieuwe premie toegekend, de label EPC Premium.

Het gaat om een nieuwe premie die men kan krijgen naargelang de verbetering van het huidige EPC-label naar een betere score. Dus als iemand nu een EPC-label E heeft op zijn EPC-Certificaat en werken doet die ervoor zorgen dat het nieuwe EPC een label B heeft, dan kan die ‘X’ Euro aan premie ontvangen.

Hoeveel bedraagt de premie omtrent het EPC Premium-label?

De aard van de woning en de EPC-label die bereikt wordt dankzij de werken zal bepalend zijn voor de te ontvangen premie. Kort samengevat:

“Beschermde” personen (met een laag inkomen) kunnen rekenen op een vermeerdering van 20% van het bedrag van deze premies.

Let op: de EPC-labelpremie kan niet gecumuleerd worden met de totaalrenovatiebonus. Het is echter wel mogelijk om de EPC-labelpremie te cumuleren met afzonderlijke premies voor bepaalde werken, maar de verkregen som mag nooit hoger liggen dan de bedragen van de facturen.

Waar en wanneer moet je je aanvraag voor de EPC-labelpremie indienen?

Om de premie aan te vragen, moet je een kopie voorleggen van een EPC-certificaat dat maximum van 2019 dateert. Je moet je nieuwe label (A, B of C) binnen de 5 jaar na de renovatie verkrijgen en de premie moet binnen de 12 maanden na het verkrijgen van het nieuwe EPC-label aangevraagd worden. Een nieuw EPC-certificaat moet dit nieuwe EPC-label bevestigen.

Je kan je premie-aanvraag vanaf 1 januari indienen bij je energie verdeler.

Meer details vindt u via de volgende link: https://www.engie.be/nl/blog/isolatie/isolatiepremies-in-vlaanderen

Certinergie BVBA - VZW rue Haute Voie 5 4537 Verlaine / Louiselaan 367 1050 Bruxelles RPM ASBL 0536.501.654. RPM 0831.937.722. © 2022 Certinergie Luxembourg SARL