3 tips voor het bewaren van uw mazout in uw stookolietank

Uw stookolie in goede staat te houden

Hoewel stookolie geen houdbaarheidsdatum heeft en geen specifieke opslagvoorschriften, kan een slechte opslag de brandstof prestaties ervan beïnvloeden.

Een optimale opslag van uw stookolie is ongetwijfeld gekoppeld aan een goed onderhouden tank. Het is belangrijk om uw stookolietank te laten inspecteren (om de 3, 5 of 10 jaar, afhankelijk van het type tank) en om de tank om de 10 jaar te laten legen en reinigen.

Laat uw stookolie leveren in een proper tank

Om uw stookolie goed te bewaren, is het belangrijk dat de tank waarin hij wordt bewaard, proper is. Als de tank vuil is of niet wordt onderhouden, zal dit de kwaliteit en de prestaties van de stookolie beïnvloeden. In sommige gevallen kan de vuilafzetting die zich in de tank vormt, de goede werking van het verwarmingssysteem belemmeren en voortijdige slijtage van de ketel veroorzaken.

Stookolie van goede kwaliteit bestellen

Hoewel premium mazout duurder is dan standaard mazout, kan het u geld besparen door op lange termijn betere prestaties te leveren. Premium mazout bevat additieven die de weerstand tegen temperatuurschommelingen verbeteren, mogelijke corrosie voorkomen en de verbranding optimaliseren.

Juiste plaats van uw stookolietank

Opdat mazout haar eigenschappen zou behouden, moet hij worden opgeslagen op een plaats waar de temperatuurschommelingen niet te groot zijn (vorst, zon, vochtigheid, enz.).

Deze temperatuursveranderingen kunnen inderdaad een invloed hebben op de mazout. Daarom moet u, als u uw olietank wilt verplaatsen of veranderen, deze op een beschermde plaats installeren.

Als deze buiten is, moet deze Uv-bestendig zijn. Alleen stookolietanks die specifiek voor gebruik buitenshuis zijn ontworpen, mogen buiten worden geïnstalleerd.

 

Indien u meer informatie wenst over de erkende keuringsinstanties, of over gas- of elektriciteitskeuringen, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen via het gratis nummer 0800/82171 of via ons contactformulier.

Certinergie heeft al 10 jaar ervaring op het gebied van wettelijke controles: gascontroles en residentiële -niet residentiële elektrische keuringen in opdracht van particulieren, vastgoedmakelaars, notarissen en installateurs.

Onze troeven :

 • Ga naar
  1.

  Bestel online of via ons gratis nummer 0800/82171. Snel en efficiënt, wij plannen onmiddellijk een afspraak met u in.

 • Keuringen en advies
  2.

  Met een team van meer dan 100 medewerkers in uw buurt, zijn onze termijnen steeds zeer kort.

 • Aflevering van de verslagen/rapporten
  3.

  Na ons bezoek stellen wij u onze originele rapporten ter beschikking via e-mail en op uw klantenportaal.

 • Profiteer van onze voordelige gecombineerde aanbieding
  4.

  Ga je een pand verkopen? Profiteer van onze voordelige gecombineerde aanbieding: EPC + ELEK en profiteer van extra kortingen.

 • Erkende keuring organisme
  5.

  Alleen Certinergie erkend als erkend keuringsorganisme kan u de volledige gecombineerde keuring bieden van zowel EPC- certificaten EN elektrische keuringen.

Wenst u meer informatie ?

Vragen over uw stookolietank keuring? Heeft u een EPC-certificaat nodig?

Vraag advies aan Certinergie, een door Leefmilieu Brussel erkende keuringsorganisme, die steeds ter uw beschikking staat, of bestel uw EPC-certificaat rechtstreeks in Wallonië.

Tot ziens, we zullen je dag goed maken met advies en goed nieuws.

Certinergie BVBA - VZW rue Haute Voie 5 4537 Verlaine / Louiselaan 367 1050 Bruxelles RPM ASBL 0536.501.654. RPM 0831.937.722. © 2022 Certinergie Luxembourg SARL