Volgens de energiedeskundige heeft mijn appartement geen busnummer. Wat moet ik doen?


Terug naar de Q&A

De software van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) maakt gebruik van een adressendatabank die beheerd wordt door de steden en gemeenten. Wanneer de energiedeskundige vaststelt dat er een busnummer ontbreekt, dan kan het EPC niet opgesteld worden. Het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) moet in dat geval gecontacteerd worden door de eigenaar met de melding van een ontbrekend busnummer.
Op haar beurt zal het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) de betrokken stad of gemeente contacteren om het adres na te kijken. Deze procedure kan enkele weken in beslag nemen.
Enkel wanneer een wooneenheid door een stad of gemeente vergund is, zal er een busnummer aanwezig zijn of aangemaakt kunnen worden. Indien er sprake is van een stedenbouwkundige overtreding, zal er een regularisatie moeten aangevraagd worden.
De afwezigheid of het ontbreken van een busnummer valt buiten de verantwoordelijkheid van Certinergie en kan niet aangehaald worden om een factuur kwijt te schelden.

 

Indien u meer informatie wenst over de erkende keuringsinstanties, of over gas- of elektriciteitskeuringen, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen via het gratis nummer 0800/82171 of via ons contactformulier.

Certinergie heeft al 10 jaar ervaring op het gebied van wettelijke controles: gascontroles en residentiële -niet residentiële elektrische keuringen in opdracht van particulieren, vastgoedmakelaars, notarissen en installateurs.

Onze troeven :

 • Ga naar
  1.

  Bestel online of via ons gratis nummer 0800/82171. Snel en efficiënt, wij plannen onmiddellijk een afspraak met u in.

 • Keuringen en advies
  2.

  Met een team van meer dan 100 medewerkers in uw buurt, zijn onze termijnen steeds zeer kort.

 • Aflevering van de verslagen/rapporten
  3.

  Na ons bezoek stellen wij u onze originele rapporten ter beschikking via e-mail en op uw klantenportaal.

 • Profiteer van onze voordelige gecombineerde aanbieding
  4.

  Ga je een pand verkopen? Profiteer van onze voordelige gecombineerde aanbieding: EPC + ELEK en profiteer van extra kortingen.

 • Erkende keuring organisme
  5.

  Alleen Certinergie erkend als erkend keuringsorganisme kan u de volledige gecombineerde keuring bieden van zowel EPC- certificaten EN elektrische keuringen.

Wenst u meer informatie ?

Vragen over uw EPC -certificaat in Vlaanderen? Heeft u een EPC-certificaat nodig?

Vraag advies aan Certinergie, een door Leefmilieu Brussel erkende keuringsorganisme, die steeds ter uw beschikking staat, of bestel uw EPC-certificaat rechtstreeks in Wallonië.

Tot ziens, we zullen je dag goed maken met advies en goed nieuws.

Certinergie BVBA - VZW rue Haute Voie 5 4537 Verlaine / Louiselaan 367 1050 Bruxelles RPM ASBL 0536.501.654. RPM 0831.937.722. © 2022 Certinergie Luxembourg SARL