Ik heb een EPC laten opmaken, maar heb intussen een nieuwe verwarmingsketel geplaatst of mijn dak geïsoleerd. Moet ik nu een nieuw EPC bestellen?


Terug naar de Q&A

De Certinergie energiedeskundige is verplicht om ter plaatse te komen om alle nodige opmetingen en vaststellingen te doen voor het opstellen van een EPC. Indien u energetisch ingrijpende werken plant die een impact kunnen hebben op het EPC, raden we aan deze werken uit te voeren vooraleer het EPC wordt opgesteld.

Het is echter mogelijk om een gedetailleerd fotoverslag te bezorgen aan de energiedeskundige waarin een overzichtsfoto van de ruimte en meerdere detailfoto’s van de installatie of plaatsing van isolatie staan. Aan de hand hiervan en met bijgevoegde facturen, kan de energiedeskundige uw EPC aanpassen binnen een termijn van 4 weken na het opstellen van het oorspronkelijke EPC. Na deze termijn zal een nieuw plaats bezoek en EPC moeten aangevraagd worden.

 

Indien u meer informatie wenst over de erkende keuringsinstanties, of over gas- of elektriciteitskeuringen, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen via het gratis nummer 0800/82171 of via ons contactformulier.

Certinergie heeft al 10 jaar ervaring op het gebied van wettelijke controles: gascontroles en residentiële -niet residentiële elektrische keuringen in opdracht van particulieren, vastgoedmakelaars, notarissen en installateurs.

Onze troeven :

 • Ga naar
  1.

  Bestel online of via ons gratis nummer 0800/82171. Snel en efficiënt, wij plannen onmiddellijk een afspraak met u in.

 • Keuringen en advies
  2.

  Met een team van meer dan 100 medewerkers in uw buurt, zijn onze termijnen steeds zeer kort.

 • Aflevering van de verslagen/rapporten
  3.

  Na ons bezoek stellen wij u onze originele rapporten ter beschikking via e-mail en op uw klantenportaal.

 • Profiteer van onze voordelige gecombineerde aanbieding
  4.

  Ga je een pand verkopen? Profiteer van onze voordelige gecombineerde aanbieding: EPC + ELEK en profiteer van extra kortingen.

 • Erkende keuring organisme
  5.

  Alleen Certinergie erkend als erkend keuringsorganisme kan u de volledige gecombineerde keuring bieden van zowel EPC- certificaten EN elektrische keuringen.

Wenst u meer informatie ?

Vragen over uw EPC -certificaat in Vlaanderen? Heeft u een EPC-certificaat nodig?

Vraag advies aan Certinergie, een door Leefmilieu Brussel erkende keuringsorganisme, die steeds ter uw beschikking staat, of bestel uw EPC-certificaat rechtstreeks in Wallonië.

Tot ziens, we zullen je dag goed maken met advies en goed nieuws.

Certinergie BVBA - VZW rue Haute Voie 5 4537 Verlaine / Louiselaan 367 1050 Bruxelles RPM ASBL 0536.501.654. RPM 0831.937.722. © 2022 Certinergie Luxembourg SARL