Hoe verloopt zo’n keuring stookolietank?

Terug naar de Q&A

Zodra wij uw bestelling voor de keuring stookolietank hebben ontvangen, nemen we contact met u op om de afspraak zo snel mogelijk in te plannen. Op de dag van de afspraak komt onze erkende stookolietechnicus bij u langs. Hij zal een visuele controle van de stookolietank en een controle van de overvulbeveiliging uitvoeren. Daarnaast inspecteert de technicus ook het lekdetectiesysteem, de inkuiping en eventuele verontreiniging.

Na afloop ontvangt u een merkplaat of gekleurde dop.

Indien de stookolietank wordt goedgekeurd ontvangt u een groene dop. Zo kunnen stookolieleveranciers controleren of de tank in orde is en mogen leveren. In het geval dat de stookolietank wordt afgekeurd, dient u achteraf de wettelijk aanbevolen aanpassingen of herstelwerken uit te voeren. Daarna kunt u een nieuwe keuring stookolietank aanvragen.

 

Indien u meer informatie wenst over de erkende keuringsinstanties, of over gas- of elektriciteitskeuringen, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen via het gratis nummer 0800/82171 of via ons contactformulier.

Certinergie heeft al 10 jaar ervaring op het gebied van wettelijke controles: gascontroles en residentiële -niet residentiële elektrische keuringen in opdracht van particulieren, vastgoedmakelaars, notarissen en installateurs.

Onze troeven :

 • Ga naar
  1.

  Bestel online of via ons gratis nummer 0800/82171. Snel en efficiënt, wij plannen onmiddellijk een afspraak met u in.

 • Keuringen en advies
  2.

  Met een team van meer dan 100 medewerkers in uw buurt, zijn onze termijnen steeds zeer kort.

 • Aflevering van de verslagen/rapporten
  3.

  Na ons bezoek stellen wij u onze originele rapporten ter beschikking via e-mail en op uw klantenportaal.

 • Profiteer van onze voordelige gecombineerde aanbieding
  4.

  Ga je een pand verkopen? Profiteer van onze voordelige gecombineerde aanbieding: EPC + ELEK en profiteer van extra kortingen.

 • Erkende keuring organisme
  5.

  Alleen Certinergie erkend als erkend keuringsorganisme kan u de volledige gecombineerde keuring bieden van zowel EPC- certificaten EN elektrische keuringen.

Wenst u meer informatie ?

Vragen over uw stookolietank keuring? Heeft u een EPC-certificaat nodig?

Vraag advies aan Certinergie, een door Leefmilieu Brussel erkende keuringsorganisme, die steeds ter uw beschikking staat, of bestel uw EPC-certificaat rechtstreeks in Wallonië.

Tot ziens, we zullen je dag goed maken met advies en goed nieuws.

Certinergie BVBA - VZW rue Haute Voie 5 4537 Verlaine / Louiselaan 367 1050 Bruxelles RPM ASBL 0536.501.654. RPM 0831.937.722. © 2022 Certinergie Luxembourg SARL