Zodra wij uw bestelling voor de keuring stookolietank hebben ontvangen, nemen we contact met u op om de afspraak zo snel mogelijk in te plannen. Op de dag van de afspraak komt onze erkende stookolietechnicus bij u langs. Hij zal een visuele controle van de stookolietank en een controle van de overvulbeveiliging uitvoeren. Daarnaast inspecteert de technicus ook het lekdetectiesysteem, de inkuiping en eventuele verontreiniging.
Na afloop ontvangt u een merkplaat of gekleurde dop.
Indien de stookolietank wordt goedgekeurd ontvangt u een groene dop. Zo kunnen stookolieleveranciers controleren of de tank in orde is en mogen leveren. In het geval dat de stookolietank wordt afgekeurd, dient u achteraf de wettelijk aanbevolen aanpassingen of herstelwerken uit te voeren. Daarna kunt u een nieuwe keuring stookolietank aanvragen.
Zodra u heeft betaald, is het verslag de avond van de keuring beschikbaar via onze website in uw klantenzone. U kunt ter plaatste betalen of ons om een vooruitbetaling vragen. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om het verslag met de post te ontvangen.
Ja, dit moet gebeuren voor de ingebruikname van de stookolietank. Na de ingebruikname hangt het af van uw tank is dit afhankelijk van het volume van uw tank, de plaatsing (bovengronds, ondergronds) en de ligging (binnen of buiten waterwingebieden of beschermingszones).
Vóór de plaatsing
U moet een milieuvergunning aanvragen voor de plaatsing van uw tank als:
Het GHS02-symbool is het gevarenpictogram voor ontvlambaar. Dat symbool staat op de verpakking van vloeibare brandstoffen met een vlampunt onder de 60 graden Celsius.
Vóór ingebruikname
De controle is verplicht voor de ingebruikname (na de plaatsing). Bij een volume van 5000kg stookolie of meer, moet u de ingebruikname ook melden bij het college van burgemeester en schepenen van uw gemeente.
Na ingebruikname
U moet uw stookolietank ook na ingebruikname regelmatig laten controleren. Dit is afhankelijk van het volume van uw tank, de plaatsing (bovengronds, ondergronds) en de ligging (binnen of buiten waterwingebieden of beschermingszones).
Nee. Een ondergrondse tank is een tank die in de grond is ingegraven. Een tank in een kelder geldt dus als een bovengrondse tank.
Ja, dat zijn synoniemen.
Op uw certificaat staat of uw stookolietank voldoet aan de wettelijke bepalingen. Onderstaande gegevens vindt u altijd terug.
Ja, dat zijn synoniemen.
Als u een groene dop of merkplaat ontvangt, wil dat zeggen dat uw stookolietank voldoet aan de wettelijke bepalingen. U mag deze dus verder gebruiken.
Als u een oranje dop of merkplaat ontvangt, wil dat zeggen dat uw stookolietank niet langer voldoet aan de wettelijke bepalingen. Toch kunnen de vastgestelde gebreken geen aanleiding geven tot verontreiniging buiten de tank. Uw tank mag dus nog gevuld of bijgevuld worden tijdens een overgangsperiode van maximaal 6 maanden. Nadien dient u de nodige maatregelen te nemen om uw tank opnieuw in orde te brengen. Voor het einde van de overgangsperiode, moet een erkende technicus uw stookolietank opnieuw keuren.
Als u een rode dop of merkplaat ontvangt, wil dat zeggen dat uw stookolietank niet voldoet aan de wettelijke bepalingen. Zodra u een rode dop ontvangt is het verboden uw tank nog te vullen of te laten vullen. U dient alle nodige maatregelen te nemen om uw tank opnieuw in orde te brengen. Nadien moet een erkende technicus uw stookolietank opnieuw keuren.
U kunt uw stookolietank bij ons laten keuren voor de beste prijs. Certinergie staat voor hoogwaardige dienstverlening tegen de beste prijs.
Hieronder vindt u voorbeelden van onze lage prijzen voor het keuren van uw stookolietank voor woningen in Wallonië.
Keuring bovengrondse stookolietank | 150 € |
Keuring ondergrondse stookolietank | 200 € |
Vraag uw offerte op maat aan (afhankelijk van uw woning)
Ja, in het ideale geval moet de tank voor 50 tot 80% met stookolie gevuld zijn om een keuring conform de regelgeving uit te voeren. Neem voor meer informatie contact met ons op wanneer dit niet het geval is.
Zonder opschriftenplaatje of technische informatie, is dit onmogelijk om te weten. Gebruikelijk gaat men van meer dan 3000 liter uit als de tankinhoud niet vastgesteld kan worden.
Certinergie kan tegen een geringe vergoeding de alarmfluit voor u plaatsen.
Nee, het is niet verplicht om een keuringsattest te laten opmaken van de centrale verwarming of stookolietank bij de verkoop van een woning. Maar u moet wel voldoen aan de verplichtingen voor onderhoud. Zo moet u bij de verkoop wel de laatste attesten en rapporten kunnen voorleggen.
Als het label groen is: het keuringsattest van de stookolietank is 3 tot 10 jaar geldig afhankelijk van inhoud en ouderdom van het reservoir.
Als het label oranje is: het keuringsattest van de stookolietank is 6 maanden geldig.
Als het label rood is: de stookolietank moet in orde worden gemaakt/geen geldigheidstermijn/ de regionale overheden zijn op de hoogte gebracht.
Uw vraag of antwoord niet gevonden tussen onze lijst met veel gestelde vragen? Neem dan rechtstreeks contact met ons op via 0800 82 171 of info@certinergie.be. Wij geven u met genoegen een antwoord op al uw vragen.