De conformiteit van de zonnepanelen-installatie, een garantie voor de veiligheid!

De conformiteit van de zonnepanelen-installatie, een garantie voor de veiligheid!

Een nieuwe zonnepanelen-installatie of extra panelen op uw bestaande installatie?
Zorg ervoor dat alles conform is.

Hebt u beslist om zonnepanelen te installeren of hebt u ze net geplaatst? Dan heb je de juiste keuze gemaakt! Naast de voldoening om uw eigen energie te produceren en deel te nemen aan de lage energie uitstoot van ons land, verbetert u ook de energiescore van uw EPC. Als u uw panelen nog niet hebt geïnstalleerd, moet u er rekening mee houden dat het verboden is ze op een asbest dak te plaatsen. U moet het asbest eerst laten verwijderen door een erkend bedrijf. Als eerste stap een asbestinventarisatie laten uitvoeren, wat van essentieel belang is, voordat u het asbest laat verwijderen.

Waarom je installatie laten controleren?

Zodra de installatie is geplaatst, moet u deze laten controleren om er zeker van te zijn dat ze perfect voldoet aan de normen en zo uw veiligheid en de goede werking van uw investering te garanderen. De controle moet worden uitgevoerd vóór de start van uw zonnepanelen-installatie. Dit is een verplichting voor de 3 regio's van het land.

Wat wordt er juist gecontroleerd?

De hele zonnepanelen-installatie, met name:

 • Controle van de elektrische schema's en plannen
 • De nominale stromen van de differentiëlen. Staat er ten minste één differentieelstroomvoorziening van het type A aan het begin van uw zonnepanelen-installatie?
 • Controle van de beschermingsmaatregelen tegen rechtstreekse en onrechtstreekse aanraking, controle van de beveiliging tegen overbelasting, aarding van het montagebord, enz.
 • De sectie van de interne circuits van de borden
 • Aantal, type, serienummer, maximale AC-capaciteit van de geïnstalleerde omvormers.
 • Het eendraadschema en het positieplan van de uitbreiding
 • Equipotentiaalverbindingen toe te voegen aan de metalen structuur van de pannelen
 • De waarde van de spreidingsweerstand van de aardverbinding
 • Controle van het automatische uitschakelsysteem (minder dan 5 seconden) in geval van spanningsgebrek
 • De aanwezigheid van een groene meter, indien van toepassing.

Wij wijzen u erop dat u vóór de inspectie uw bezoek moet voorbereiden zodat u over alle nodige documenten beschikt om aan de inspecteur te overhandigen.

De conformiteit van de zonnepanelen-installatie, een garantie voor de veiligheid!

Wat gebeurt er na de controle?

Na de controle wordt een verslag opgesteld met alle details van de installatie, eventuele inbreuken en de conclusie of je installatie conform of niet-conform is. Vervolgens moet u het volledige rapport naar uw netbeheerder (FLUVIUS, ORES, RESA, SIBELGA, ….) sturen. Je bent er nu klaar voor? Nu uw eigen energie produceren!

 

Indien u meer informatie wenst over de erkende keuringsinstanties, of over gas- of elektriciteitskeuringen, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen via het gratis nummer 0800/82171 of via ons contactformulier.

Certinergie heeft al 10 jaar ervaring op het gebied van wettelijke controles: gascontroles en residentiële -niet residentiële elektrische keuringen in opdracht van particulieren, vastgoedmakelaars, notarissen en installateurs.

Onze troeven :

 • Ga naar
  1.

  Bestel online of via ons gratis nummer 0800/82171. Snel en efficiënt, wij plannen onmiddellijk een afspraak met u in.

 • Keuringen en advies
  2.

  Met een team van meer dan 100 medewerkers in uw buurt, zijn onze termijnen steeds zeer kort.

 • Aflevering van de verslagen/rapporten
  3.

  Na ons bezoek stellen wij u onze originele rapporten ter beschikking via e-mail en op uw klantenportaal.

 • Profiteer van onze voordelige gecombineerde aanbieding
  4.

  Ga je een pand verkopen? Profiteer van onze voordelige gecombineerde aanbieding: EPC + ELEK en profiteer van extra kortingen.

 • Erkende keuring organisme
  5.

  Alleen Certinergie erkend als erkend keuringsorganisme kan u de volledige gecombineerde keuring bieden van zowel EPC- certificaten EN elektrische keuringen.

Wenst u meer informatie ?

Heeft u vragen over de conformiteit inzake elektriciteit van uw gebouw of de elektrische installatie van uw huis? Heeft u een elektrische keuring of installatie goedkeuring nodig?

Vraag advies aan onze inspecteurs, steeds tot uw dienst, of bestel hier direct uw elektrische keuring.

Tot ziens, we zullen je dag goed maken met advies en goed nieuws.

Certinergie BVBA - VZW rue Haute Voie 5 4537 Verlaine / Louiselaan 367 1050 Bruxelles RPM ASBL 0536.501.654. RPM 0831.937.722. © 2022 Certinergie Luxembourg SARL