Verbeter je sanitair warm water productie en garandeer zo een beter EPC-score?

Verbeter je sanitair warm water productie en garandeer zo een beter EPC-score?

5 tips om de sanitair warm water productie te verbeteren en zo het warmteverlies van uw installatie te verminderen.

1. Verbetering van de isolatie

Het is aan te bevelen uw boiler te isoleren door deze met ten minste 10 cm minerale wol te omwikkelen. Door de tank te isoleren wordt warmteverlies beperkt en blijft de waterproductie langer warm in de tank.

De leidingen die het warme water naar de rest van uw huis voeren, moeten ook worden geïsoleerd. Dit kan snel en goedkoop worden gedaan met schuim isolatiehulzen.

2. Decentralisatie van de warm water productie

Als u overweegt uw huis ( zwaar ) te renoveren, overweeg dan of het mogelijk is de boiler zo dicht mogelijk bij de ruimte te plaatsen waar het warme water wordt gebruikt. Met andere woorden, overweeg om de boiler direct in de badkamer te plaatsen in plaats van in een andere kamer. Hoe groter de afstand die door het warme water wordt afgelegd, hoe groter het energieverlies. Voorbeeld: als uw boiler op 10 m van uw gootsteen staat, en u gebruikt 2 liter water, dan is er 12 liter uit uw boiler gehaald en verliest 10 liter zijn warmte in uw leidingen.

3. Installeren van een thermisch zonnepaneel

Net als fotovoltaïsche panelen , maken thermische zonnepanelen gebruik van de energie van de zon om warm water voor uw huis te produceren. Dit is een investering die de moeite waard is, aangezien 1m² aan panelen u tot 100m³ aardgas per jaar kan besparen

4. Vervanging van uw boiler

Als uw boiler, ondanks het feit dat hij geïsoleerd is met minerale wol, te oud is en niet langer optimaal warm water produceert, kan het de moeite waard zijn te investeren in een nieuwe, efficiëntere en beter geïsoleerde boiler. Kijk bij de aankoop zeker naar de energiescores (A/A+/A++ label) om het beste energierendement te krijgen. Een goed energielabel zal ook goed scoren op uw toekomstig EPC-certificaat.

5. Warm water produceren met een warmtepomp

Het is mogelijk warm water voor huishoudelijk gebruik te produceren met behulp van een warmtepomp. Er wordt warmte uit een externe omgeving onttrokken en de opgevangen thermische energie wordt "opgepompt" tot een temperatuurniveau dat kan worden gebruikt voor het verwarmen van sanitair warm water.

 

Indien u meer informatie wenst over de erkende keuringsinstanties, of over gas- of elektriciteitskeuringen, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen via het gratis nummer 0800/82171 of via ons contactformulier.

Certinergie heeft al 10 jaar ervaring op het gebied van wettelijke controles: gascontroles en residentiële -niet residentiële elektrische keuringen in opdracht van particulieren, vastgoedmakelaars, notarissen en installateurs.

Onze troeven :

 • Ga naar
  1.

  Bestel online of via ons gratis nummer 0800/82171. Snel en efficiënt, wij plannen onmiddellijk een afspraak met u in.

 • Keuringen en advies
  2.

  Met een team van meer dan 100 medewerkers in uw buurt, zijn onze termijnen steeds zeer kort.

 • Aflevering van de verslagen/rapporten
  3.

  Na ons bezoek stellen wij u onze originele rapporten ter beschikking via e-mail en op uw klantenportaal.

 • Profiteer van onze voordelige gecombineerde aanbieding
  4.

  Ga je een pand verkopen? Profiteer van onze voordelige gecombineerde aanbieding: EPC + ELEK en profiteer van extra kortingen.

 • Erkende keuring organisme
  5.

  Alleen Certinergie erkend als erkend keuringsorganisme kan u de volledige gecombineerde keuring bieden van zowel EPC- certificaten EN elektrische keuringen.

Wenst u meer informatie ?

Vragen over uw EPC -certificaat in Wallonië? Heeft u een EPC-certificaat nodig?

Vraag advies aan Certinergie, een door Leefmilieu Brussel erkende keuringsorganisme, die steeds ter uw beschikking staat, of bestel uw EPC-certificaat rechtstreeks in Wallonië.

Tot ziens, we zullen je dag goed maken met advies en goed nieuws.

Certinergie BVBA - VZW rue Haute Voie 5 4537 Verlaine / Louiselaan 367 1050 Bruxelles RPM ASBL 0536.501.654. RPM 0831.937.722. © 2022 Certinergie Luxembourg SARL