Waarom een Certinergie certificaat ?

Wie is bevoegd om een energieprestatiecertificaat op te maken?

Het certificaat door Certinergie is een garantie op kwaliteit. Certinergie is erkend door het Belgische Ministerie van Economie.

Energiedeskundigen moeten in Vlaanderen de opleiding tot energiedeskundige type A gevolgd hebben. Om EPC-certificaten te kunnen opmaken, moet de energiedeskundige ook beschikken over een token of elektronische identiteitskaart.

Indien u meer informatie wenst over de regelgeving rond EPC in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, kunt u terecht bij Leefmilieu Brussel.

Indien u graag meer informatie wenst over de regelgeving rond EPC en EPB in het Waalse gewest kunt u terecht op de website van Energie Wallonië.

Hoe verloopt de opmaak van een energieprestatiecertificaat bij Certinergie?

De verkoper of eigenaar neemt contact met ons op om een afspraak te maken. Wij komen langs op een tijdstip dat het u past. Meestal is dat tussen 8.30 en 17 u.

Onze erkende energiedeskundigen inspecteren de hele woning. Dit duurt ongeveer 1 uur voor een huis en 30 minuten voor een appartement. Zij bestuderen de planning (indien aanwezig), doen de verschillende metingen, controleren het glas en de isolaties etc. om een energieprestatiecertificaat te kunnen opstellen volgens het opgestelde regioprotocol. Na de EPC-keuring worden de verzamelde gegevens in de Certificatiesoftware ingevoerd om de score te berekenen en het EPC-certificaat op te maken. certinergie certificaat

Wat is de leveringstermijn van een EPC-certificaat?

Bij Certinergie kunt u op uitdrukkelijk verzoek bij ons binnen 24 uur uw certificaat ontvangen. Reken gewoonlijk op 1 tot 5 werkdagen voor het maken van een afspraak en op 2 werkdagen voor het ontvangen van uw certificaat.

De voordelen van het Certinergie certificaat op een rij:

Bestel eenvoudig een keuring online of via ons gratis telefoonnummer 0800/82171. Wij stellen per mail of telefonisch gelijk een afspraak voor met datum en tijd.

Dankzij ons team van meer dan 80 medewerkers kunnen wij een afspraak altijd snel inplannen. Op uitdrukkelijk verzoek kan dit al binnen 24 uur. Wij proberen bovendien binnen 24 uur na ons bezoek het rapport te versturen.

Na ontvangst van de betaling wordt uw rapport onmiddellijk per mail of via de post verzonden, het rapport is eveneens te vinden in uw klantenzone op onze website.

Is uw rapport zoekgeraakt tijdens een verhuizing? Kunt het niet meer vinden op het moment van de akte overdracht bij de notaris? U vindt uw akte altijd terug in uw persoonlijke zone op onze website

Maak bij verkoop van uw woning, gebruik van onze voordelige COMBI-keuring (EPC-certificaat + elektrische keuring samen), hierdoor bespaart u tijd (slechts 1 afspraak voor beide keuringen) en geld!

Alleen Certinergie, door het Ministerie erkend keuringsorganisme, biedt zowel EPC-diensten als elektrische keuringen aan en kan daarvan de kwaliteit garanderen.

Certinergie BVBA - VZW rue Haute Voie 5 4537 Verlaine / Louiselaan 367 1050 Bruxelles RPM ASBL 0536.501.654. RPM 0831.937.722. © 2022 Certinergie Luxembourg SARL