Categorieën

Elektrische keuring - Certinergie

Voordat de inspecteur de elektrische keuring aanvat, zal hij vragen of u beschikt over het ééndraad- en situatieschema. Deze ontbreken vaak waardoor het de elektrische keuring inbreuk nr. 1 wordt genoemd.

Eéndraadschema

Een ééndraadschema geeft de verdeling van alle stroombanen en verbindingen in je woning weer met behulp van een reeks conventionele elektrische symbolen: de leidingen, doorsneden, aantal geleiders, wijze van plaatsing, schakelaars, contact-, verbindings- en aftakdozen, lichtpunten enz. De stroombanen worden met een letter aangeduid. De automaten in de verdeelkast worden met dezelfde letters gemerkt. Per stroombaan dient elk aftakpunt genummerd te worden.

Situatieschema

Het situatieschema of situatieplan van de elektrische installatie is een grondplan van de woning waarbij symbolen de plaats aanduiden van de wandcontactdozen, lichtpunten, schakelaars en gebruikstoestellen (wasmachine, kookplaten,…) die op het ééndraads- schema voorkomen. Met dit schema weet je welke zekering je moet afleggen wanneer je later nog werken wil uitvoeren aan je installatie.

Indien u niet over deze schema’s beschikt, moet de keuringsdeskundige een inbreuk melden op zijn verslag.

Voor elektrische installaties die na 1 oktober 1981 in gebruik zijn genomen, raden wij u aan deze schema’s te laten opmaken door uw elektricien.

Ook wanneer u over de schema’s beschikt, kan u deze best laten nakijken door een elektricien. Het is namelijk niet verwonderlijk dat er door de jaren heen aanpassingen zijn gebeurd aan de installatie, bijvoorbeeld een extra stekker geplaatst.

Voor een elektrische installatie die voor 1 oktober 1981 in gebruik is genomen, is onze keuringsdeskundige belast met het opmaken van een vereenvoudigde situatieschets en het opstellen van een beknopte beschrijving van het schakelbord zonder dat daar extra kosten voor in rekening worden gebracht! Belangrijk : hoewel verplicht, vervangen deze schetsen niet bovengenoemde schema’s.

Kortom, een eenvoudige inbreuk die gemakkelijk kan vermeden worden door een goede voorbereiding van ons bezoek.

Voor meer informatie over de elektrische keuring kan u hier terecht.

Maak een afspraak of neem contact met ons op

Indien u meer informatie wenst over de erkende keuringsinstanties, of over gas- of elektriciteitskeuringen, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen via het gratis nummer 02 880 21 71 of via ons contactformulier

Onze voordelen

Certinergie heeft al 10 jaar ervaring op het gebied van wettelijke controles: gascontroles en residentiële -niet residentiële elektrische keuringen in opdracht van particulieren, vastgoedmakelaars, notarissen en installateurs.

Snelle service: op uitdrukkelijk verzoek uw besturing binnen 24 uur geleverd

Snelle service

Bestel online of via ons gratis nummer 02 880 21 71. Snel en efficiënt, wij plannen onmiddellijk een afspraak met u in.

Bij Certinergie zijn onze deadlines altijd erg kort

Korte doorlooptijden

Met een team van meer dan 100 medewerkers in uw buurt, zijn onze termijnen steeds zeer kort.

Online Agenda: Plan direct uw afspraak aan het einde van de bestelling

Klantenportaal

Na ons bezoek stellen wij u onze originele rapporten ter beschikking via e-mail en op uw klantenportaal.

Gecombineerde aanbiedingen: Bespaar tijd en geld: één afspraak voor al uw cheques

Gecombineerde aanbieding

Ga je een pand verkopen? Profiteer van onze voordelige gecombineerde aanbieding: EPC + ELEK en profiteer van extra kortingen.

Goedgekeurde controle: Certinergie ASBL is erkend door de SPF-economie

Respect voor de wetgeving

Onze experts volgen nauwgezet de geldende procedures en normen.

Wenst u meer informatie ?

Heeft u vragen over de conformiteit inzake elektriciteit van uw gebouw of de elektrische installatie van uw huis? Heeft u een elektrische keuring of installatie goedkeuring nodig?

Vraag advies aan onze inspecteurs, steeds tot uw dienst, of bestel hier direct uw elektrische keuring.

Tot ziens, we zullen je dag goed maken met advies en goed nieuws.

EPC-certificaat Elektrische keuring Stookolietank keuring Ik wil contact met je opnemen