Categorieën

Elektrische keuring - Certinergie

Vanaf 1 juni 2020 moeten elektrische installaties of ingrijpende aanpassingen/uitbreidingen uitgevoerd worden volgens de nieuwe AREI-regels. Maar hoe zit het dan met installaties waarvan het ontwerp en de implementatie vóór 1 juni 2020 zijn begonnen, maar na die datum worden voltooid en gecontroleerd?

Er is een overgangsperiode van 2 jaar, gedurende de welke deze installaties, indien er een aanvraag is gebeurd, kunnen genieten van de uitzonderlijke toepassing van deel 8 van de nieuwe AREI tijdens de keuring, deze biedt de mogelijkheid om in bepaalde gevallen af ​​te wijken van de nieuwe AREI.

Na 1 juni 2022 moeten alle nieuwe elektrische installaties of belangrijke wijzigingen/uitbreidingen voldoen aan de nieuwe AREI, zonder dat deel 8 met betrekking tot bestaande installaties van toepassing is.

Het is de aanvrager van de keuring die tijdens deze overgangsperiode kiest voor een keuring met of zonder toepassing van deel 8. Indien de werkzaamheden starten op 1 juni 2020 of later, dient de oplevering keuring te worden uitgevoerd zonder rekening te mogen houden van Artikel 8 van de nieuwe AREI. En als de werken beginnen voor 1 juni 2020, kan de oplevering worden uitgevoerd door het al dan niet toepassen van deel 8 van het desbetreffende boek van de nieuwe AREI.

De aanvrager van de keuring dient in het elektrische installatiedossier een document op te nemen waaruit de relevantie van de gekozen datum voor aanvang van de werkzaamheden blijkt. Dit dossier zal ook de mening bevatten van de IDPB (Interne Dienst voor Preventie en Bescherming), de CPBW (Comité voor Preventie en bescherming op het werk) en de veiligheidscoördinator voor het ontwerp van het gebouw, in uitvoering van de Code over welzijn op het werk. De installatiemanager en/of de klant moet dit document ondertekenen.

Maak een afspraak of neem contact met ons op

Indien u meer informatie wenst over de erkende keuringsinstanties, of over gas- of elektriciteitskeuringen, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen via het gratis nummer 02 880 21 71 of via ons contactformulier

Onze voordelen

Certinergie heeft al 10 jaar ervaring op het gebied van wettelijke controles: gascontroles en residentiële -niet residentiële elektrische keuringen in opdracht van particulieren, vastgoedmakelaars, notarissen en installateurs.

Snelle service: op uitdrukkelijk verzoek uw besturing binnen 24 uur geleverd

Snelle service

Bestel online of via ons gratis nummer 02 880 21 71. Snel en efficiënt, wij plannen onmiddellijk een afspraak met u in.

Bij Certinergie zijn onze deadlines altijd erg kort

Korte doorlooptijden

Met een team van meer dan 100 medewerkers in uw buurt, zijn onze termijnen steeds zeer kort.

Online Agenda: Plan direct uw afspraak aan het einde van de bestelling

Klantenportaal

Na ons bezoek stellen wij u onze originele rapporten ter beschikking via e-mail en op uw klantenportaal.

Gecombineerde aanbiedingen: Bespaar tijd en geld: één afspraak voor al uw cheques

Gecombineerde aanbieding

Ga je een pand verkopen? Profiteer van onze voordelige gecombineerde aanbieding: EPC + ELEK en profiteer van extra kortingen.

Goedgekeurde controle: Certinergie ASBL is erkend door de SPF-economie

Respect voor de wetgeving

Onze experts volgen nauwgezet de geldende procedures en normen.

Wenst u meer informatie ?

Heeft u vragen over de conformiteit inzake elektriciteit van uw gebouw of de elektrische installatie van uw huis? Heeft u een elektrische keuring of installatie goedkeuring nodig?

Vraag advies aan onze inspecteurs, steeds tot uw dienst, of bestel hier direct uw elektrische keuring.

Tot ziens, we zullen je dag goed maken met advies en goed nieuws.

EPC-certificaat Elektrische keuring Stookolietank keuring Ik wil contact met je opnemen