Elektrische keuringVeelgestelde vragen

Is een ééndraadsschema hetzelfde als een situatieschema?

Neen. Zowel het ééndraadsschema als het situatieschema zijn noodzakelijk voor een positief attest. Alleen met die documenten krijgt u een positief attest voor uw elektrische keuring.

Het ééndraadsschema toont aan de hand van conventionele symbolen aan hoe elke stroomkring in uw woning eruitziet en hoe alle stroomkringen met elkaar verbonden zijn.

Het situatieschema daarentegen is een plan van uw woning. Ook op dit plan wordt met conventionele symbolen gewerkt. Zij geven de locatie aan van alle elektriciteitskasten, aftak- en verbindingspunten, stopcontacten, schakelaars, lichtpunten en vaste huishoudtoestellen.

Indien de elektrische installatie dateert van voor 1981 moet het erkende keuringsorganisme verplicht enkele vereenvoudigde schema’s opmaken. Dit gebeurt bij ons zonder meerprijs. Hoewel deze schetsen soms verward worden met een van bovenstaande schema’s vervangen deze schetsen het ééndraadsschema en het situatieschema hoegenaamd niet. Indien beide schema’s niet voorhanden zijn, wordt op het keuringsverslag vermeld dat de installatie “niet-conform” is. Er worden door onze experts geen schema’s opgesteld. Geen enkel erkend keuringsorganisme is gemachtigd om zelf elektrische schema’s op te stellen.

Indien de elektrische installatie dateert van na 1981 of gewijzigd is en beide schema’s niet voorhanden zijn, dan zal het erkende keuringsorganisme eveneens “niet-conform” op het keuringsattest vermelden. Er worden door onze experts dan ook geen schema’s opgesteld. Geen enkel erkend keuringsorganisme is gemachtigd om zelf elektrische schema’s op te stellen.

Wanneer een keuringsverslag “niet-conform” is, heeft dit geen enkele invloed op het verkoopproces.

Bereken, bestel en plan eenvoudig uw elektrische keuring online

Onze troeven

Snelle service: op uitdrukkelijk verzoek uw besturing binnen 24 uur geleverd

Snelle service

Bestel online of via ons gratis nummer 02 880 21 71. Snel en efficiënt, wij plannen onmiddellijk een afspraak met u in.

Bij Certinergie zijn onze deadlines altijd erg kort

Korte doorlooptijden

Met een team van meer dan 100 medewerkers in uw buurt, zijn onze termijnen steeds zeer kort.

Online Agenda: Plan direct uw afspraak aan het einde van de bestelling

Klantenportaal

Na ons bezoek stellen wij u onze originele rapporten ter beschikking via e-mail en op uw klantenportaal.

Gecombineerde aanbiedingen: Bespaar tijd en geld: één afspraak voor al uw cheques

Gecombineerde aanbieding

Ga je een pand verkopen? Profiteer van onze voordelige gecombineerde aanbieding: EPC + ELEK en profiteer van extra kortingen.

Goedgekeurde controle: Certinergie ASBL is erkend door de SPF-economie

Wettelijke naleving

Alleen Certinergie erkend als erkend keuringsorganisme kan u de volledige gecombineerde keuring bieden van zowel EPC- certificaten EN elektrische keuringen.

Wenst u meer informatie ?

Heeft u vragen over de conformiteit inzake elektriciteit van uw gebouw of de elektrische installatie van uw huis? Heeft u een elektrische keuring of installatie goedkeuring nodig?

Vraag advies aan onze inspecteurs, steeds tot uw dienst, of bestel hier direct uw elektrische keuring.

Tot ziens, we zullen je dag goed maken met advies en goed nieuws.

EPC Certificaat Elektrische keuring Stookolietank keuring Ik wil contact met je opnemen