Categorieën

Heel wat isolatiepremies in Vlaanderen verdubbelen in 2021. Ook komt er een nieuwe premie omtrent het energielabel van de woning. Dak, muren, vloer, beglazing, …

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) introduceerde het label EPC Premium om de Vlaamse woningen energiezuiniger te maken. Om deze tendens te versnellen, wordt vanaf 1 januari 2021 een nieuwe premie toegekend, de label EPC Premium.

Het gaat om een nieuwe premie die men kan krijgen naargelang de verbetering van het huidige EPC-label naar een betere score. Dus als iemand nu een EPC-label E heeft op zijn EPC-Certificaat en werken doet die ervoor zorgen dat het nieuwe EPC een label B heeft, dan kan die ‘X’ Euro aan premie ontvangen.

Hoeveel bedraagt de premie omtrent het EPC Premium-label?

De aard van de woning en de EPC-label die bereikt wordt dankzij de werken zal bepalend zijn voor de te ontvangen premie. Kort samengevat:

“Beschermde” personen (met een laag inkomen) kunnen rekenen op een vermeerdering van 20% van het bedrag van deze premies.

Let op: de EPC-labelpremie kan niet gecumuleerd worden met de totaalrenovatiebonus. Het is echter wel mogelijk om de EPC-labelpremie te cumuleren met afzonderlijke premies voor bepaalde werken, maar de verkregen som mag nooit hoger liggen dan de bedragen van de facturen.

Waar en wanneer moet je je aanvraag voor de EPC-labelpremie indienen?

Om de premie aan te vragen, moet je een kopie voorleggen van een EPC-certificaat dat maximum van 2019 dateert. Je moet je nieuwe label (A, B of C) binnen de 5 jaar na de renovatie verkrijgen en de premie moet binnen de 12 maanden na het verkrijgen van het nieuwe EPC-label aangevraagd worden. Een nieuw EPC-certificaat moet dit nieuwe EPC-label bevestigen.

Je kan je premie-aanvraag vanaf 1 januari indienen bij je energie verdeler.

Meer details vindt u via de volgende link: https://www.engie.be/nl/blog/isolatie/isolatiepremies-in-vlaanderen

Maak een afspraak of neem contact met ons op

Indien u meer informatie wenst over de erkende keuringsinstanties, of over gas- of elektriciteitskeuringen, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen via het gratis nummer 02 880 21 71 of via ons contactformulier

Onze voordelen

Certinergie heeft al 10 jaar ervaring op het gebied van wettelijke controles: gascontroles en residentiële -niet residentiële elektrische keuringen in opdracht van particulieren, vastgoedmakelaars, notarissen en installateurs.

Snelle service: op uitdrukkelijk verzoek uw besturing binnen 24 uur geleverd

Snelle service

Bestel online of via ons gratis nummer 02 880 21 71. Snel en efficiënt, wij plannen onmiddellijk een afspraak met u in.

Bij Certinergie zijn onze deadlines altijd erg kort

Korte doorlooptijden

Met een team van meer dan 100 medewerkers in uw buurt, zijn onze termijnen steeds zeer kort.

Online Agenda: Plan direct uw afspraak aan het einde van de bestelling

Klantenportaal

Na ons bezoek stellen wij u onze originele rapporten ter beschikking via e-mail en op uw klantenportaal.

Gecombineerde aanbiedingen: Bespaar tijd en geld: één afspraak voor al uw cheques

Gecombineerde aanbieding

Ga je een pand verkopen? Profiteer van onze voordelige gecombineerde aanbieding: EPC + ELEK en profiteer van extra kortingen.

Goedgekeurde controle: Certinergie ASBL is erkend door de SPF-economie

Respect voor de wetgeving

Onze experts volgen nauwgezet de geldende procedures en normen.

Wenst u meer informatie ?

Vragen over uw EPC -certificaat in Wallonië? Heeft u een EPC-certificaat nodig?

Vraag advies aan Certinergie, een door Leefmilieu Brussel erkende keuringsorganisme, die steeds ter uw beschikking staat, of bestel uw EPC-certificaat rechtstreeks in Wallonië.

Tot ziens, we zullen je dag goed maken met advies en goed nieuws.

EPC-certificaat Elektrische keuring Stookolietank keuring Ik wil contact met je opnemen