Categorieën

Uw huis verkopen kan een spannende ervaring zijn, maar het is ook een complex proces dat goede voorbereiding vereist. Om u te helpen bij deze belangrijke stap in uw leven, hebben we praktische tips en essentiële verplichte documenten verzameld voor een succesvolle verkoop. Hieronder vallen het Energieprestatiecertificaat (EPC) en de Elektrische Keuring, die cruciaal zijn om conformiteit en transparantie bij de transactie te waarborgen. Volg onze stapsgewijze handleiding om uw verkoopproces te optimaliseren en een probleemloze transactie te realiseren.

  1. Bereid uw huis voor op de verkoop

Voordat u uw huis te koop aanbiedt, neemt u de tijd om het klaar te maken om potentiële kopers te imponeren. Begin met het opruimen van elke kamer en voer indien nodig kleine reparaties uit. Een frisse verflaag kan uw woning ook een nieuwe uitstraling geven. Het doel is om een gastvrij en goed onderhouden huis te presenteren, wat meer kopers zal aantrekken.

  1. Schat de waarde van uw woning in

Om een realistische prijs vast te stellen, moet u de marktwaarde van uw huis kennen. Schakel een lokale vastgoedexpert in voor een nauwkeurige taxatie. Aarzel niet om de prijzen van vergelijkbare woningen in uw buurt te vergelijken om een idee te krijgen van de huidige markt.

  1. Schakel een makelaar in

Het inschakelen van een makelaar kan uw leven gemakkelijker maken bij het verkopen van uw huis. Een professional in de branche heeft de ervaring en vaardigheden om potentiële kopers te vinden, onderhandelingen te voeren over aanbiedingen en zich bezig te houden met het papierwerk. Zoek een betrouwbare makelaar die bekend is met uw lokale markt.

  1. Verzamel de verplichte documenten

Onder de essentiële stappen om uw huis te verkopen, valt ook de voorbereiding van verplichte documenten. Twee belangrijke documenten die u moet verkrijgen zijn:

a) Energieprestatiecertificaat (EPC)

Het Energieprestatiecertificaat is verplicht bij de verkoop van een huis in België. Het evalueert de energieprestaties van uw eigendom en biedt informatie over het energieverbruik. Een goede energieclassificatie kan de waarde van uw huis verhogen en het aantrekkelijker maken voor milieubewuste kopers.

b) Elektrische Keuring

Dit document bevestigt de conformiteit van de elektrische installatie in uw huis. Een controle uitgevoerd door Certinergie (erkende instantie) is vereist, en in geval van non-conformiteit kunnen aanpassingswerken nodig zijn. Het hebben van dit certificaat vergemakkelijkt het verkoopproces en zorgt voor extra vertrouwen bij potentiële kopers.

  1. Benadruk de kenmerken van uw huis

Bij het schrijven van uw advertentie, leg de nadruk op de unieke kenmerken van uw huis, zoals een mooie tuin, een prachtig uitzicht of hoogwaardige afwerkingen. Gebruik hoogwaardige foto’s om uw punten te illustreren, omdat deze een grote invloed hebben op het interesse van potentiële kopers.

  1. Bereid u voor op bezichtigingen

Wanneer kopers interesse beginnen te tonen, wees dan voorbereid op bezichtigingen. Houd uw huis schoon en opgeruimd en probeer een warme sfeer te creëren. Laat kopers vrijelijk rondkijken, maar wees beschikbaar om hun vragen te beantwoorden.

Conclusie

Het verkopen van uw huis kan intimiderend lijken, maar met goede voorbereiding en de juiste documenten bij de hand, kunt u zich zelfverzekerder voelen in dit proces. Volg onze praktische tips om uw huis voor te bereiden, de waarde ervan te schatten, een competente makelaar te vinden en vergeet niet om de verplichte documenten te verzamelen, waaronder het Energieprestatiecertificaat (EPC) en de Elektrische Keuring. Met deze stappen kunt u klaar zijn om potentiële kopers te ontvangen en een succesvolle verkoop af te ronden. Veel succes!

Heb je je verplichte documenten nog niet?

Ontdek het COMBI pakket: EPB certificaat + elektrische keuring

Extra korting als je online boekt en betaalt

Klik HIER om online te bestellen

Prendre rendez-vous ou nous contacter

Vous souhaitez plus d’infos concernant les organismes de contrôle agréés, ou encore les contrôles de gaz ou d’électricité n’hésitez pas à nous contacter au 02 880 21 71 ou via notre formulaire de contact.

Nos avantages en quelques points

Certinergie, c’est déjà 10 ans d’expérience dans le domaine des contrôles légaux : contrôles gaz, et contrôle des installations électriques effectués pour les particuliers, les agences immobilières, les notaires et les installateurs électriques.

Snelle service: op uitdrukkelijk verzoek uw besturing binnen 24 uur geleverd

Service rapide

Commandez en ligne ou via notre numéro 02 880 21 71. Rapide et efficace, nous vous proposerons un RDV directement.

Bij Certinergie zijn onze deadlines altijd erg kort

Délais courts

Comptant sur une équipe de + de 140 collaborateurs proches de chez vous, nos délais sont toujours très courts.

Online Agenda: Plan direct uw afspraak aan het einde van de bestelling

Espace client

A la suite de notre visite nous mettons à votre disposition nos rapports originaux via mail et sur votre espace client.

Gecombineerde aanbiedingen: Bespaar tijd en geld: één afspraak voor al uw cheques

Offres combinées

Vous vendez ? Profitez de nos offres combinées avantageuses et bénéficiez de réductions complémentaires.

Goedgekeurde controle: Certinergie ASBL is erkend door de SPF-economie

Respect de la législation

Seul Certinergie reconnu comme organisme de contrôle agréé peut vous offrir l’entière maîtrise des certificat PEB ET contrôles électriques.

Plus d’informations ?

Des questions sur votre certificat PEB en Wallonie ? Besoin d’un certificat PEB ?

Demandez conseil à Certinergie, expert agréé par Bruxelles Environnement, toujours à votre disposition ou commandez directement votre certificat PEB en Wallonie

A très bientôt pour d’autres conseils et bonnes nouvelles.

Le certificat PEB Le contrôle électrique Le contrôle citerne à mazout Je veux vous contacter