Categorieën

De woning barometer 2021 : De uitdaging van energierenovatie

Extra of intra muros, wooncomfort, woonoppervlakte en energie renovatie zijn de grote pijlers van de woningmarkt voor dit jaar.

Op basis van een recente enquête onder duizend jongeren tussen 18 en 35 jaar over hun huidige en ideale woning, liggen zij aan de bron van de woning barometer 2021.

Het initiatief werd genomen door de Federatie van projectontwikkelaars en bouwpromotoren, de Beroepsunie van de Vastgoedsector, het Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV), de Federatie van Algemene Bouwaannemers (FABA), de Federatie van Franstalige Vastgoedmakelaars (Federia) en de Confederatie van het Belgische Onroerend Goed (CIB).

In de eerste plaats heeft de studie via haar enquête de situatie van de ondervraagde jongeren ivm. hun woning (eigenaar of huurder, huis of appartement, enz.) in kaart gebracht.
Deze eerste vraag brengt, zonder veel verbazing, 2 belangrijke cijfers aan het licht; in de leeftijdsgroep 30-35 jaar bezit 49% van hen een huis en 64% van de 18-24-jarigen woont nog bij hun ouders.

De woning barometer 2021 : De uitdaging van energierenovatie

In dit onderzoek werd ook gekeken naar het belang van de energiekosten en dus naar de EPC-score van hun woning of toekomstige woning. Uit de enquête is gebleken dat 80% van de respondenten belang hecht aan hun energiekosten. In deze enquête beantwoordden zij de vraag “Welk percentage van de aankoopprijs van een bestaande woning zou u maximaal willen besteden aan de renovatie van uw woning?” Uit de antwoorden bleek dat gemiddeld 30% van de aankoopprijs van de woning ook werd geïnvesteerd in de energierenovatie van de woning.

De woning barometer 2021 : De uitdaging van energierenovatie

Wat de redenen betreft, stellen we onder meer vast dat 27% betrekking heeft op wooncomfort, 16% op de verbetering van de energieprestaties van de woning, 11% op het behoud of de verhoging van de waarde van de woning en/of 9% om te voldoen aan wettelijke vereisten (isolatie, EPCelektrische conformiteit, energie,…).

Uit deze studie zal zijn gebleken dat een aanzienlijk deel van de ondervraagden de voorkeur geeft aan het renoveren van een bestaande woning boven het investeren in nieuwe bakstenen. Het zal ook hebben aangetoond dat de Belgen hun manieren niet veranderen en, ondanks de gezondheidscrisis, nog steeds voor bakstenen verkiezen.

Maak een afspraak of neem contact met ons op

Indien u meer informatie wenst over de erkende keuringsinstanties, of over gas- of elektriciteitskeuringen, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen via het gratis nummer 02 880 21 71 of via ons contactformulier

Onze voordelen

Certinergie heeft al 10 jaar ervaring op het gebied van wettelijke controles: gascontroles en residentiële -niet residentiële elektrische keuringen in opdracht van particulieren, vastgoedmakelaars, notarissen en installateurs.

Snelle service: op uitdrukkelijk verzoek uw besturing binnen 24 uur geleverd

Snelle service

Bestel online of via ons gratis nummer 02 880 21 71. Snel en efficiënt, wij plannen onmiddellijk een afspraak met u in.

Bij Certinergie zijn onze deadlines altijd erg kort

Korte doorlooptijden

Met een team van meer dan 100 medewerkers in uw buurt, zijn onze termijnen steeds zeer kort.

Online Agenda: Plan direct uw afspraak aan het einde van de bestelling

Klantenportaal

Na ons bezoek stellen wij u onze originele rapporten ter beschikking via e-mail en op uw klantenportaal.

Gecombineerde aanbiedingen: Bespaar tijd en geld: één afspraak voor al uw cheques

Gecombineerde aanbieding

Ga je een pand verkopen? Profiteer van onze voordelige gecombineerde aanbieding: EPC + ELEK en profiteer van extra kortingen.

Goedgekeurde controle: Certinergie ASBL is erkend door de SPF-economie

Respect voor de wetgeving

Onze experts volgen nauwgezet de geldende procedures en normen.

Wenst u meer informatie ?

Vragen over uw EPC -certificaat in Wallonië? Heeft u een EPC-certificaat nodig?

Vraag advies aan Certinergie, een door Leefmilieu Brussel erkende keuringsorganisme, die steeds ter uw beschikking staat, of bestel uw EPC-certificaat rechtstreeks in Wallonië.

Tot ziens, we zullen je dag goed maken met advies en goed nieuws.

EPC-certificaat Elektrische keuring Stookolietank keuring Ik wil contact met je opnemen