Categorieën

Waals Gewest: Verschil tussen EPC, EPC-beheerder en Energie-woning audit

U heeft ooit gehoord van een EPC-beheerder, een energie-woning auditor of een EPC? Maar weet je echt het verschil tussen hen?

Afhankelijk van uw vastgoedprojecten: verkoop, verhuur, renovatie of bouw, zijn in het Waals Gewest verschillende soorten EPC. Het is daarom noodzakelijk het verschil te kennen en te weten welk type EPC je moet aanvragen volgens uw vastgoedprojecten.

EPC :

Het EPC-certificaat (EPC = EnergiePrestatieCertificaat) is de energie-identiteitskaart van uw woning.

Net als het energielabel voor huishoudtoestellen bestaat er een classificatieschaal gaande van A (zeer energie-efficiënt) tot G (zeer energieverbruikend)

Een EPC is verplicht voor elke verkoop of verhuur van een woning waarvan de bouwvergunning dateert van vóór 2010. Wat na 2010 betreft vindt u meer informatie,in de sectie “EPC Nieuwbouw“.

Dit EPC maakt het mogelijk het theoretische energieverbruik tussen verschillende gebouwen te vergelijken, en dus ook de energiekosten voor hetzelfde gebruik. Daarom wordt nooit rekening gehouden met uw werkelijke verbruik, noch met uw verbruik gewoonten.

EPC-beheerder:

De EPC-beheerder betreft alle nieuwbouwprojecten. Of u nu een nieuw woning bouwt, een bestaand woning uitbreidt of zelfs ingrijpende verbouwingen uitvoert, dan heeft u een EPC-beheerder nodig.

De beheerders/adviseurs van EPC’s staan garant voor de uitvoering van uw verplichtingen op het gebied van de energieprestaties van het gebouw. De rol bestaat erin ervoor te zorgen dat uw gebouw aan de energie-eisen voldoet en toe te zien op de uitvoering van de aanbevolen werkzaamheden.

Energie-woning audit :

Denkt u erover om uw woning te renoveren? Wilt u energie besparen? Wilt u renovatiepremies ontvangen? Dan heeft u een energie-woning audit nodig.

De nieuwe energie-woning auditprocedure in Wallonië vervangt de energieaudit (PAE) sinds 1 juni 2019. Deze bestaat hoofdzakelijk uit een analyse van de verschillende punten die in uw woning moeten worden verbeterd. Deze procedure maakt het mogelijk een advies uit te brengen over de energiekwaliteit van uw bestaande woning.

Maar bovenal is het een noodzakelijke stap om aanspraak te kunnen maken op de energiepremies van het Waals Gewest.

Maak een afspraak of neem contact met ons op

Indien u meer informatie wenst over de erkende keuringsinstanties, of over gas- of elektriciteitskeuringen, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen via het gratis nummer 02 880 21 71 of via ons contactformulier

Onze voordelen

Certinergie heeft al 10 jaar ervaring op het gebied van wettelijke controles: gascontroles en residentiële -niet residentiële elektrische keuringen in opdracht van particulieren, vastgoedmakelaars, notarissen en installateurs.

Snelle service: op uitdrukkelijk verzoek uw besturing binnen 24 uur geleverd

Snelle service

Bestel online of via ons gratis nummer 02 880 21 71. Snel en efficiënt, wij plannen onmiddellijk een afspraak met u in.

Bij Certinergie zijn onze deadlines altijd erg kort

Korte doorlooptijden

Met een team van meer dan 100 medewerkers in uw buurt, zijn onze termijnen steeds zeer kort.

Online Agenda: Plan direct uw afspraak aan het einde van de bestelling

Klantenportaal

Na ons bezoek stellen wij u onze originele rapporten ter beschikking via e-mail en op uw klantenportaal.

Gecombineerde aanbiedingen: Bespaar tijd en geld: één afspraak voor al uw cheques

Gecombineerde aanbieding

Ga je een pand verkopen? Profiteer van onze voordelige gecombineerde aanbieding: EPC + ELEK en profiteer van extra kortingen.

Goedgekeurde controle: Certinergie ASBL is erkend door de SPF-economie

Respect voor de wetgeving

Onze experts volgen nauwgezet de geldende procedures en normen.

Wenst u meer informatie ?

Vragen over uw EPC -certificaat in Wallonië? Heeft u een EPC-certificaat nodig?

Vraag advies aan Certinergie, een door Leefmilieu Brussel erkende keuringsorganisme, die steeds ter uw beschikking staat, of bestel uw EPC-certificaat rechtstreeks in Wallonië.

Tot ziens, we zullen je dag goed maken met advies en goed nieuws.

EPC-certificaat Elektrische keuring Stookolietank keuring Ik wil contact met je opnemen