Categorieën

Welke isolatie moet u kiezen voor uw muren bij een binnenrenovatie?

3 manieren om uw binnenmuren te isoleren bij een renovatie

Het renoveren van het interieur van uw woning gaat vaak gepaard met het verbeteren van de isolatie van de muren. Dit is ook een belangrijk punt als u uw energiescore wilt verbeteren. U kunt renovatiepremies aanvragen om u financieel te helpen in dit renovatie project. Let wel dat u vooraf een energie-audit van uw woning dient uit te voeren.

Isolatie van binnenuit kan op verschillende manieren worden uitgevoerd: rechtstreeks aanbrengen, in een skelet opbouw, gespoten isolatie of verwerkt in een dubbele wand. Deze verschillende technieken hebben niet dezelfde impact, met name op het woonoppervlakte (wand dikte).

Het gebruik van harde plaatmateriaal

Dit zijn harde of halfharde platen (b.v. Gyrpoc isolatie) die rechtstreeks op de binnenmuur worden gelijmd met behulp van een specifieke lijm of pluggen. Deze techniek heeft het voordeel dat het woonoppervlak niet te veel wordt verkleind, aangezien de panelen vrij thermisch efficiënt zijn. Dit zal echter afhangen van de grootte van de isolatie, variërend van 3 cm tot 10 cm of meer. De isolatie kan bestaan uit polyurethaan, polystyreen, houtvezel of cellulosewatten. Bij de keuze van de isolatie moet u erop letten dat deze past bij de bestaande muur en dat het plaatmateriaal de isolatie, een dampscherm en de afwerking bevat.

Het gebruiken van gespoten isolatie

Ideaal als uw muur wat onregelmatigheden vertoont. De isolatie wordt rechtstreeks op de binnenmuur gespoten. De meest voorkomende gespoten isolaties zijn cellulosewatten en polyurethaan.

Het is ook mogelijk de muur te bekleden met een isolerende pleister (b.v. kalkhennep) om het gevoel van een koude muur te beperken. Deze kunnen worden gebruikt als aanvulling op isolatie, aangezien deze producten bij geringe dikte niet thermisch efficiënt zijn.

Het gebruik van een harde voor structuur

Deze techniek is geschikt als uw muur niet in staat is het gewicht van de isolatie te dragen of als hij grote defecten vertoont. De structuur (van hout of metaal) maakt het mogelijk verschillende soorten isolatie aan te brengen: harde isolatieplaten, rollen (bijv. minerale wol), los gestorte of ingeblazen isolatie. De isolatie wordt aangebracht tussen de dwarsbalken van de constructie. Het wordt vervolgens bedekt met de damprem en de binnenbekleding wordt op latten bevestigd.

De verschillende isolatiematerialen in volgorde van hun thermische dekking

Tot slot de lijst van materialen met de beste thermische dekking bij gelijke dikte, in afnemende volgorde. Dit is een belangrijk gegeven waarmee rekening wordt gehouden bij de opstelling van het EPC-certificaat.

In het algemeen heeft 5 cm polyurethaan (PUR/PIR) een betere thermische bekleding dan 5 cm geëxtrudeerd polyethyleen (PEF).

Lijst van materialen :

 • Polyurethaan (PUR/PIR)
 • Geëxtrudeerd polystyreen (XPS)
 • Geëxpandeerd polystyreen (EPS)
 • Geëxtrudeerd polyethyleen (PEF)
 • Fenolschuim (PF)
 • Cellulair glas (CG)
 • Minerale wol (MW)
 • Cork (ICB)
 • Geëxpandeerd Vermiculiet
 • Vermiculiet plank
 • Perliet
 • Cellulose
 • Plantaardige of dierlijke vezels
 • Isolerende mortel

Maak een afspraak of neem contact met ons op

Indien u meer informatie wenst over de erkende keuringsinstanties, of over gas- of elektriciteitskeuringen, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen via het gratis nummer 02 880 21 71 of via ons contactformulier

Onze voordelen

Certinergie heeft al 10 jaar ervaring op het gebied van wettelijke controles: gascontroles en residentiële -niet residentiële elektrische keuringen in opdracht van particulieren, vastgoedmakelaars, notarissen en installateurs.

Snelle service: op uitdrukkelijk verzoek uw besturing binnen 24 uur geleverd

Snelle service

Bestel online of via ons gratis nummer 02 880 21 71. Snel en efficiënt, wij plannen onmiddellijk een afspraak met u in.

Bij Certinergie zijn onze deadlines altijd erg kort

Korte doorlooptijden

Met een team van meer dan 100 medewerkers in uw buurt, zijn onze termijnen steeds zeer kort.

Online Agenda: Plan direct uw afspraak aan het einde van de bestelling

Klantenportaal

Na ons bezoek stellen wij u onze originele rapporten ter beschikking via e-mail en op uw klantenportaal.

Gecombineerde aanbiedingen: Bespaar tijd en geld: één afspraak voor al uw cheques

Gecombineerde aanbieding

Ga je een pand verkopen? Profiteer van onze voordelige gecombineerde aanbieding: EPC + ELEK en profiteer van extra kortingen.

Goedgekeurde controle: Certinergie ASBL is erkend door de SPF-economie

Respect voor de wetgeving

Onze experts volgen nauwgezet de geldende procedures en normen.

Wenst u meer informatie ?

Vragen over uw EPC -certificaat in Wallonië? Heeft u een EPC-certificaat nodig?

Vraag advies aan Certinergie, een door Leefmilieu Brussel erkende keuringsorganisme, die steeds ter uw beschikking staat, of bestel uw EPC-certificaat rechtstreeks in Wallonië.

Tot ziens, we zullen je dag goed maken met advies en goed nieuws.

EPC-certificaat Elektrische keuring Stookolietank keuring Ik wil contact met je opnemen