Categorieën

Luchtdichtheid van uw gebouw

Hoe kunt u dit verbeteren en uw verwarmingskosten verlagen?

De gas- en elektriciteitsprijzen rijzen de pan uit, het is aangeraden ervoor te zorgen dat er in uw huis niet te veel energie verloren gaat. Het controleren van de luchtdichtheid zal uw verwarmingskosten verminderen en een positieve bijdrage leveren aan de energieprestatie van uw gebouw (EPC).

Elke luchtinfiltratie genereert extra warmteverbruik in de winter en koeling in de zomer. Naast de invloed op het energieverbruik kan luchtdichtheid ook verantwoordelijk zijn voor andere ongemakken, zoals verminderde akoestische isolatie, verslechtering van de hygrothermische prestaties van isolatiematerialen of het ontstaan van tocht in de buurt van luchtinfiltratie.

1. Verbetering van de luchtdichtheid van gevelelementen

Les raccordements entre les éléments de constructions tel quel les raccordements entre la façade et la toiture; n’y a-t-il pas un jour trop important ? Il est dans ce cas, peut-être intéressant de combler les potentiels jours existants avec de la laine de roche.

Si vous avez fait des percées dans votre mur pour raccorder une gouttière ou faire passer les câbles de vos panneaux photovoltaïques, si vous en avez, est-ce que ces percées sont proprement et suffisamment rebouchées ? Si tel n’est pas le cas, vous pouvez le faire grâce à de la petite maçonnerie ou via du joint de silicone adapté à l’extérieur et aux températures négatives.

2. Verbeter de verbindingen tussen uw ramen en uw muur

Als uw ramen oud zijn, is de kans groot dat de verbindingen (de verbinding tussen het raam en de muur waarin het raam is geplaatst) niet meer deftig luchtdicht zijn. Mogelijk is het silicone in de loop van de tijd opgedroogd, ofwel is het cementmortel in de loop van de tijd gebarsten en daardoor niet voldoende luchtdicht. In beide gevallen moet de oude verbinding worden verwijderd en op de juiste wijze worden gedicht.

3. Controleer de staat van uw ramen

Controleer uw kozijnen om te zien of ze nog in goede staat zijn. Begin te controleren of er geen speling is wanneer uw kozijn gesloten is. Controleer dit door deze heen en weer te bewegen.
Indien er speling is, is de luchtdichtheid niet meer volledig gegarandeerd, controleer of deze speling niet komt van het sluitsysteem of de scharnieren. Controleer ten slotte ook de toestand van de rubberen afdichtingen langs uw kozijn als deze open is. Check of deze afdichtingen niet gebarsten of verhard zijn?
Als de afdichtingen niet meer in goede staat zijn, kunt u best een nieuwe afdichting laten plaatsen, maar het is toch het beter om te overwegen uw raam(men) te laten vervangen voor een beter thermisch en akoestisch comfort.

Tot slot, als u van plan bent uw woning te renoveren om de energieprestaties ervan te verbeteren, is het raadzaam een EPB-audit te laten uitvoeren om de plaatsen te identificeren die voor verbetering vatbaar zijn en om renovatiepremies van Vlaanderen te kunnen aanvragen.

Maak een afspraak of neem contact met ons op

Indien u meer informatie wenst over de erkende keuringsinstanties, of over gas- of elektriciteitskeuringen, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen via het gratis nummer 02 880 21 71 of via ons contactformulier

Onze voordelen

Certinergie heeft al 10 jaar ervaring op het gebied van wettelijke controles: gascontroles en residentiële -niet residentiële elektrische keuringen in opdracht van particulieren, vastgoedmakelaars, notarissen en installateurs.

Snelle service: op uitdrukkelijk verzoek uw besturing binnen 24 uur geleverd

Snelle service

Bestel online of via ons gratis nummer 02 880 21 71. Snel en efficiënt, wij plannen onmiddellijk een afspraak met u in.

Bij Certinergie zijn onze deadlines altijd erg kort

Korte doorlooptijden

Met een team van meer dan 100 medewerkers in uw buurt, zijn onze termijnen steeds zeer kort.

Online Agenda: Plan direct uw afspraak aan het einde van de bestelling

Klantenportaal

Na ons bezoek stellen wij u onze originele rapporten ter beschikking via e-mail en op uw klantenportaal.

Gecombineerde aanbiedingen: Bespaar tijd en geld: één afspraak voor al uw cheques

Gecombineerde aanbieding

Ga je een pand verkopen? Profiteer van onze voordelige gecombineerde aanbieding: EPC + ELEK en profiteer van extra kortingen.

Goedgekeurde controle: Certinergie ASBL is erkend door de SPF-economie

Respect voor de wetgeving

Onze experts volgen nauwgezet de geldende procedures en normen.

Wenst u meer informatie ?

Vragen over uw EPC -certificaat in Wallonië? Heeft u een EPC-certificaat nodig?

Vraag advies aan Certinergie, een door Leefmilieu Brussel erkende keuringsorganisme, die steeds ter uw beschikking staat, of bestel uw EPC-certificaat rechtstreeks in Wallonië.

Tot ziens, we zullen je dag goed maken met advies en goed nieuws.

EPC-certificaat Elektrische keuring Stookolietank keuring Ik wil contact met je opnemen